Categorieën

Over ons

Stichting Het Huis op de Muur is  ontstaan in 1992 vanuit incidenteel bezoekwerk aan prostituees in het Spijkerkwartier te Arnhem door vrouwen van de Baptistengemeente.  Nadat meer vrijwilligers betrokken raakten vanuit allerlei kerken werd in 1996 de Stichting opgericht. Sinds de sluiting van de rosse buurt in Arnhem zijn we in Nijmegen en omgeving werkzaam. Onze uitvalsbasis is koffiehuis de Verwondering in Nijmegen.

Het werk wordt gedaan door een team van vrijwilligers, versterkt met studenten van de internationale zendingsschool in Beugen. Zij beheersen meerdere vreemde talen, zodat de vele buitenlandse vrouwen nog beter bereikt kunnen worden. De vrouwen worden bezocht op hun werkplek met als doel: ontmoeting, gesprek en gebed, uitreiken van lectuur en cadeautjes, soms organiseren we een activiteit.

Regelmatig komen concrete hulpvragen bij het team binnen. De coördinator onderzoekt of wij zelf kunnen helpen, anders zorgt zij voor adequate doorverwijzing.

Op uitnodiging verzorgen teamleden informatie over het werk van de Stichting en de problemen rondom prostitutie voor jeugd- en vrouwengroepen; voor jeugdgroepen wordt specifieke informatie gepresenteerd over het probleem van pooierboys.

De stichting heeft een bestuur van vijf personen. Het bestuur ondersteunt het team van vrijwilligers, regelt de financiën en verzekeringen en verstuurt regelmatig nieuws- en gebedsbrieven.